BästaJulborden.se is for sale!

Contact us on sales@bastajulborden.se if you are interested!

In case of an acquisition a re-design and development of a new framework will be included in the deal.

 • Julbord på
 • 7:an; ölhallen

 • Med 100 år på nacken så är 7an Sveriges sista riktiga öl-hall. På 7:an serverar man inget julbord men krogen är ett roligt alternativ för en trevlig fördrink innan man styr kosan mot någon av Göteborgs mer kända julbordskrogar.

 • Trots över hundra år på nacken är ölhallen mitt i Göteborg fortfarande ett populärt tillhåll för både unga och gamla. Här dricker göteborgarna sin öl en miljö som trots sina anor är allt annat än pretentiös. För här är det öl och bara öl som gäller, helt i motsats till svensk lagstiftning som kräver matservering för att få servera alkohol. Men för 7:ans ölhall har man gjort ett undantag. Den enkla anledningen är att stället betraktas som en unik kulturinstitution och en bit av Göteborgs historia. Beviset hänger på väggarna, i form av bleknade porträtt av gamla stammisar från förra seklets början.

  Trots över hundra år på nacken är ölhallen mitt i Göteborg fortfarande ett populärt tillhåll för både unga och gamla. Här dricker göteborgarna sin öl en miljö som trots sina anor är allt annat än pretentiös. För här är det öl och bara öl som gäller, helt i motsats till svensk lagstiftning som kräver matservering för att få servera alkohol. Men för 7:ans ölhall har man gjort ett undantag. Den enkla anledningen är att stället betraktas som en unik kulturinstitution och en bit av Göteborgs historia. Beviset hänger på väggarna, i form av bleknade porträtt av gamla stammisar från förra seklets början.

  Du som letar bra julbord i Göteborg kommer alltså inte att hitta varken julskinka eller prinskorvar på Ölhallen 7:an. Hit ska du istället ta med dig dina vänner och kollegor för en mysig fördrink någon timme innan er julbordsbokning på någon annan krog.

  Inredningen på 7:an ger dig också riktig julkänsla med mörkt trä och gedigna trämöbler. Stället andas historia och är i jultider också perfekt att smyga in på när man julhandlat och vill slippa undan julhetsen för en stund.

  Vi rekommenderar varmt ett besök på 7:an i julstöket!

 • 3 Kommentarer »
 • 2013-08-31
 • Meny
 • Röster: 2916

Skriv en kommentar
Tags: <b><i><br>Din kommentar:Kommentarer (3)

 1. öl-älskaren:
  May 08, 2012 / 12:42

  Alltså stället är jättefint och allt det där men öl-hall är väl lite fel utryckt. Okej att dom serverar öl men dom har långt ifrån ett så bra utbud som man räknar med på ett ställe som det här. När jag ska dricka öl så finns det massor av bra pubar i Göteborg som har mer öl än 7:An. Men jag håller med om att stället är riktigt fint. Nästan som att gå på museum.

 2. Kristina Dahlgren:
  Feb 16, 2012 / 23:41

  Jag älskar verkligen 7an men dom serverar ingen mat vilket är lite synd.

 3. Packe:
  Jan 10, 2012 / 16:40

  Detta är en kulturinstitution i Göteborg. Helt grymt!

 1. 1