BästaJulborden.se is for sale!

Contact us on sales@bastajulborden.se if you are interested!

In case of an acquisition a re-design and development of a new framework will be included in the deal.

 • Julbord på
 • Bistro Sûd

 • När Bistro Süd öppnade för några år sedan fick begreppet "kvarterskrog" plötsligt en ny innebörd. Stället kanske inte är ett av Stockholms mest klassiska ”julbordskrogar”. Hit går man istället om man kan tänka sig att skippa julskinkan och istället prioriterar riktigt bra mat serverad av Södermalms trevligaste personal.

 • Sedan dess har stället bytt ägare, men kvarterskänslan har bestått. Här äter du under kristallkronor, men i en stimmig atmosfär som är välkomnande på det sätt som är så typiskt för en kvarterskrog. Kockarna är ambitiösa och bjuder på alltifrån svensk husman till franska delikatesser och spanska klassiker. Något spretigt, men varje rätt är lika vällagad. Här hittar även skaldjursälskarna sitt himmelrike. Stället har också en bar för den som är mer törstig än hungrig. Den ligger precis vid entrén och lockar de som gillar att enkelt kunna slinka in och ut. Bistro Süd är en kvarterskrog som lockar fler än folket i kvarteret.

  Bistro Süd är kanske inte det självklara valet för dig som planerar att bjuda dina vänner eller familj på ett riktigt Svenskt julbord. Istället ska du boka (jul)bord här om du tror att dina gäster söker något annat än prinskorvar och om du själv tröttnat på allt vad traditionell julmat heter.

  Det här stället är helt enkelt en riktigt bra krog som står sig stark i julbordstider även utan ett klassisk Svenskt julbord.

 • 6 Kommentarer »
 • 2013-08-31
 • Röster: 3622

# RECENSIONER

om Bistro Sûd!Aftonbladet - 2005-11-11
Friskt med eget vatten
Egen härd är guld värd. Eller eget vatten. Bistro Süd har som första restaurang i Sverige en tillverkning av eget mineralvatten. Det är det vanliga Stockholmsvattnet som filtreras genom ett kolfilter i källaren. Läs mer »
Bistro Sûd
Allt-Om-Stockholm - 2010-12-27
Osnobbig finkrog med saftiga priser
stro Sûd är en utmaning för storleken på magsäcken och plånboken. Och synen. En modern kvartersbistro och rymlig bar där de serverar fransk- svensk-europeisk mat. Läs mer »
Bistro Sûd
MinaKrogar - 2012-06-14
När Bistro Süd öppnade för några år sedan fick begreppet "kvarterskrog" plötsligt en ny innebörd.
Läs mer »
Bistro Sûd
Dagens-Industri - 2009-05-23
Bra läge för varmare attityd
Om läget är avgörande för en bra kvarterskrog kan Bistro Süd knappast ligga bättre till. Den här delen av Swedenborgsgatan, nära Mariatorget, är Söders och kanske Stockholms absolut skönaste kvarter. Det är parisiskt och New Yorks The Village på en och samma gång. Coolt med attityd. Läs mer »
Bistro Sûd
Nöjesguiden - 2009-06-14
BISTRO SÜD
Det är svårt att tala om Bistro Süd utan att nämna en av Stockholms kroginstutitioner, PA & Co, som numera driver även denna krog. Ett par element har tagits med från Riddargatan: liksom på systerkrogen hänger menyn på väggen, och delar av personalen har tagit sig från citystimmet till lugnet runt Mariatorget.Det är svårt att tala om Bistro Süd utan att nämna en av Stockholms kroginstutitioner, PA & Co, som numera driver även denna krog. Läs mer »
Bistro Sûd
Dagens-Nyheter - 2008-02-18
Krogkommissionen: Bistro Süd
SÅ KAN MAN DÅ skölja ner ett ostron med champagne i all enkelhet även vid Mariatorget. I dessa - numera - höginkomstkvarter har krogetableringen gått kräftgång jämfört med explosionen söder om Folkungagatan. Till och med Knivsöder har känts mer expansivt och vitalt än området mellan Södra station och Bastugatan. Läs mer »
Bistro Sûd
Svenska-Dagbladet - 2009-06-14
Spretig bistro
Här snubblar man från gatan rakt in i baren på Bistro Süd och blir genast omhändertagen av ett par coola, proffsiga servitriser med lång branschvana. De hanterar en trivselmix av människor, påfallande många i den så kallade medelåldern, med kompetent om än något barsk hand. Läs mer »
Bistro Sûd
White-Guide - 2012-06-14
Matpoäng: 27/40
Kvarteren kring Mariatorget är heta. Här etablerar sig kafferosterier och andra måsten för den medvetna söderbon. Bistro Sud var först ut och har under ett par år lockat gäster från hela stan. Välbekanta ansikten från tv-ruta, scen och styrelserum bi... Läs mer »
Bistro Sûd

Skriv en kommentar
Tags: <b><i><br>Din kommentar:Kommentarer (6)

 1. Men Robin...:
  May 02, 2012 / 13:42

  Du kan väl i alla fall vara helt ärlig och säga att du faktiskt jobbar på stället iställe för att försöka mörka...

 2. Robin:
  Apr 20, 2012 / 09:25

  Helt suverän mat och personal. Brukar inte ha ork att skriva på såna här sajter men jag kunde inte låta bli. Bistro Sûd är verkligen så himla bra. Maten är himmelsk och personalen super trevlig. Gå dit!

 3. Sandra:
  Apr 04, 2012 / 12:01

  P&a gänget är nya ägare sedan ganska länge tillbaka.

 4. Fille44:
  Mar 22, 2012 / 14:46

  Jag tror det är samma gäng som drivar P&A som tagit över Bistro Sûd. Lite osäker men jag hörde något rykte.

 5. Mackan:
  Mar 11, 2012 / 15:52

  Jag är lite osäker men jag tror dom har bytt ägare. Hur som helst så var det bättre förr!

 6. berit:
  Mar 01, 2012 / 13:38

  Jag bor precis bredvid Bistro Sûd och är där ofta. Ett av Söders bästa ställen!

 1. 1