BästaJulborden.se is for sale!

Contact us on sales@bastajulborden.se if you are interested!

In case of an acquisition a re-design and development of a new framework will be included in the deal.

 • Julbord på
 • bakfickan djuret

 • På Djuret serverar man ekologisk mat och en riktigt bra meny som står sig väl i konkurrensen med krogstockholms många riktigt bra julmenyer.

 • Hos Djuret följer nämligen menyerna ett ovanligt tydligt tema. Här serveras det ett djur i taget, där varje rätt består av det aktuella djurets styckningsdetaljer. Tanken bakom det hela är givetvis ytterst välmenande. Genom att hålla sig till ett och samma djur under några dagar får kockarna möjlighet att ta tillvara på hela djuret, något som är både etiskt och miljövänligt.

  Köttet förvandlar de sedan på grill, halster eller i kastrull till rustika rätter som serveras i en märklig lokal med djurhuvuden och köttermometrar på väggarna. Vegetarianer bör med andra ord tänka om innan de besöker det här stället. Men för den som gillar mat tillagad av några stjärnkockar kommer att trivas som en kossa på grönbete. Det är annorlunda och roligt, men framför allt är det fantastiskt gott och i allra högsta grad ekologiskt.

  Djuret är inte en krog där du kan förvänta dig att bli serverad ett sedvanligt julbord, så är det detta du söker så finns bättre krogar.

  Till Djuret ska du istället gå om du tycker vällagad mat är viktigare än att menyn måste ha epitetet ”julbord” och om du istället för Janssons Frestelse kan tänka dig låtas bli överraskad av Djurets ofta helt fantastiska ”à la carte.”

 • 7 Kommentarer »
 • 2012-07-30
 • Röster: 2878

# RECENSIONER

om Bakfickan djuret!Allt-Om-Stockholm - 2009-12-02
Djurisk njutning
Förutom den himmelska lammsadeln utmärker sig Leijontornets nya bakficka Djuret med ett nytt grepp. Här kan du dricka husets vin – endast för 40 kronor glaset. Läs mer »
bakfickan djuret
Allt-Om-Stockholm - 2010-12-30
Pluras matiga år
Restaurangerna som gjort störst intryck på Plura under 2010 är B.A.R och Djuret. Djuret serverar ett djur i taget där hela menyn består av det aktuella djurets olika styckningsdetaljer. Dessutom har de valt en annorlunda och rätt magstark inredning med bland annat köttkrokar som kapphängare och en köttkvarn till lampa. Läs mer »
bakfickan djuret
Allt-Om-Stockholm - 2012-06-13
Den ekologiska restaurangen Leijontornet mitt i Gamla Stan...
Här följer nämligen menyerna ett ovanligt tydligt tema. På ställets bakficka Djuret serveras det ett djur i taget, där varje rätt består av det aktuella djurets styckningsdetaljer. Tanken bakom det hela är givetvis ytterst välmenande. Genom att hålla sig till ett och samma djur under några dagar får kockarna möjlighet att ta tillvara på hela djuret, något som är både etiskt och miljövänligt. Läs mer »
bakfickan djuret
Dagens-Industri - 2010-02-06
Enkla vägen till gott kött
Maten gör Djuret till en krog i takt med tiden. Här serveras ett djur i taget, från skogen eller utvalda gårdar. Inget, får man förmoda, kommer från charkbranschens stordriftsanläggningar. Och vem föredrar inte skinka från ett lyckligt vildsvin på tallriken framför fläskfilé från ledsen dansk gris. Läs mer »
bakfickan djuret
Dagens-Industri - 2009-10-24
Lustfyllt, hämningslöst, köttigt
Menyn är sparsmakad och i takt med tiden. Råvarorna har lokalt eller regionalt ursprung. Just nu finns en touche av höst i smakerna på Djuret. Den som äter både förrätt och huvudrätt blir rejält mätt. Läs mer »
bakfickan djuret
Dagens-Nyheter - 2009-10-15
Krogkommissionen: Djuret
Om det kvackar, råmar eller nöffar är risken överhängande att det förr eller senare hamnar på Djurets meny. Leijontornets nya bakficka bygger nämligen på konceptet att servera ett djur per vecka – och inget annat. Är man vegetarian får man helt enkelt gå någon annanstans. Läs mer »
bakfickan djuret
En-Foodie - 2012-02-13
Djuret Grande Deluxe
Kossa från Svartåldalen och innanlåret, som tartar blandad med äggula från Sanda, Dijon-senap, kapris, persilja och rödlök serveras med tomatmarmelad, friterad lök och pepparrot. Vi sköljde ner allt med en skvätt rumstempererad Stolichnaya Elit, och i samma ögonblick funderade jag över om inte just det här var något av det trevligaste jag har gjort i hufvudstaden på mycket, mycket länge. Läs mer »
bakfickan djuret
Metro - 2009-09-17
Djuriskt bra köttfest
Djurets idé är att servera ett djur i taget, varpå hela menyn antar formen av ett styckschema. Jag var där under lammveckan. Men när du läser detta har Djuret övergått till spädgris. Menyns ensidighet måste applåderas. Menyn är, förutom ekologiskt korrekt, tilltalande för stekhusstekare, den kräsna subkultur av köttfetischister som uppskattar att få insikt i bytets alla delar – lite som Bosse Bildoktor och hans lärjungar kan få feeling av att plocka isär en bilmotor och skruva ihop den igen. Läs mer »
bakfickan djuret
Nöjesguiden - 2009-10-13
DJURET
Pappersduken som pryder vårt bord i Leijontornets bakficka visar i pedagogiska teckningar upp de olika styckningsdelarna lammet består av. Det ulliga, gulliga lilla kreaturet har nämligen fått äran att vara först ut på Djurets meny. Läs mer »
bakfickan djuret
Svenska-Dagbladet - 2009-11-11
Originellt men ojämnt
Djuret är en krog för köttälskare, med bara djur på menyn. Det är ekologisk och närproducerad mat. Och det är ett djur i taget under två veckor. Krogguiden testade kalv och dovhjort. Läs mer »
bakfickan djuret
White-Guide - 2012-06-13
Matpoäng: 30/40
Köttkrogarna står numera som spön i backen. Bakfickan Djuret hade tidigt trendspröten ute med sitt nos-till-svans-koncept och var pionjärer med sin filosofi ”Ett djur i taget”. Alla delar av djuret ska tas tillvara på ett hållbart sätt med respekt fö... Läs mer »
bakfickan djuret

Skriv en kommentar
Tags: <b><i><br>Din kommentar:Kommentarer (7)

 1. Petter:
  May 01, 2012 / 23:42

  Leffe, har du verkligen besökt Djuret? Det är inte alls så mycket dyrare på Djuret jämfört med Sturehof.

 2. Leffe:
  May 07, 2012 / 15:22

  Skärp er. Okej stället är bra men ser man till vad det kostar så finns det massor av andra ställen i Stockolm som serverar minst lika bra mat - mycket billigare. Styr kosan till Sturehof eller Riche istället. Minst lika bra och mycket billigare.

 3. Pondus...:
  Apr 30, 2012 / 01:33

  Ungefär så kan man sammanfatta Djuret...

 4. O.P:
  Mar 09, 2012 / 19:49

  Helt klart Stockholms bästa krog. Eller i alla fall en av Stockholms bästa. Grymt bra - båda mat och personal!

 5. Benjamin:
  Feb 22, 2012 / 07:44

  Jag blev bjuden till Djuret av jobbet förra året och det var väldigt bra. Men prislappen är helt sjuk. Har du pengar så gå hit men är du fattig arbetare som vi andra så kommer du att få en chock.

 6. Krogproffset:
  Feb 16, 2012 / 10:31

  Djuret är helt klart en av mina favoritkrogar i Stockholm. Kockarna här vet verkligen hur man tillreder kött på gammaldags vis och jag blir alltid lika överaskad över hur de lyckas hitta nya vinklar på klassiska recept. Miljön är också otroligt vacker. Skulle jag klaga på något skulle det kanske vara baren som är lite tråkig. I övrigt så finns det inget att klaga på. Fantastiskt bra!

 7. Barbro:
  Feb 03, 2012 / 23:36

  Vi var där min man och jag för två år sedan och hade en förträfflig kväll. Maten var minst sagt fantastisk!

 1. 1