BästaJulborden.se is for sale!

Contact us on sales@bastajulborden.se if you are interested!

In case of an acquisition a re-design and development of a new framework will be included in the deal.

 • Julbord på
 • en ful & en gul

 • Restaurang Ful & en Gul är varken en kinakrog eller ett julbord i traditionell bemärkelse.

 • Istället för den klassiska inredningen man brukar mötas av på kinakrogar är inredningen på En ful & En Gul personlig, med blodröda väggar och ett öppet kök där kockarna lagar mat med stor intensitet. Maten överraskar också. Försvenskade anrättningar som friterad banan och fyra små rätter lyser med sin frånvaro på menyn. Istället bjuder kockarna på inspiration från framför allt Pekingregionen, Sichuanregionen och den kantonesiska delen av Kina. Det innebär en utsökt anka, krispiga vårrullar, palmbladspannkakor och stans godaste dumplings. Självklart går det att skölja ner maten med en kall kinesisk Tsingtao.

  På restaurang Ful & En Gul ska du inte räkna med att bli serverad ett traditionellt Svenskt julbord – men det har du säkert redan räknat ut.

  Här ska du istället boka din julmiddag och du vill uppleva något nytt och annorlunda. För vem har sagt att man inte kan äta pekinganka istället för julskinka, och helst seriöst – visst kan det väl bli lite tröttsamt med Janssons Frestelse för elfte gången på en månad?

 • 5 Kommentarer »
 • 2013-08-31
 • Röster: 2324

# RECENSIONER

om En ful & en gul!Aftonbladet -
Gult men absolut inte fult
En ful & en gul har snabbt etablerat sig och blivit väldigt populär. Restaurangen har få likheter med de traditionella svenska kinakrogarna, varken vad det gäller maten eller inredningen. Läs mer »
en ful & en gul
Allt-Om-Stockholm - 2011-01-20
Oskänsliga göra sig icke besväret
En ful och en gul serverar äkta kinesisk mat, vilket förstås innebär att rätter som kyckling med bambuskott, fyra små rätter och friterad banan lyckligtvis är portförbjudna. På hemsidan kan man läsa att inspirationen främst är hämtad från Peking- och Sichuanregionen, med vissa inslag från den kantonesiska delen. Läs mer »
en ful & en gul
MinaKrogar - 2012-06-15
Ful och en gul är en spännande krog!
Läs mer »
en ful & en gul
Dagens-Nyheter - 2010-04-16
En ful och en gul missar målet
Den murrigt etnoinredda hörnkrogen En ful och en gul är i dag så populär att man inte sällan tvingas ”sitta på tid”. När Krogkommissionen vid ett tillfälle ringer och beställer bord till klockan sju får vi svaret att vi får disponera bordet till klockan nio, inte längre. Lite oväntat, för matens verkshöjd motsvarar inte publiktrycket – och fläktsystemet motsvarar inte skyarna av matos. Läs mer »
en ful & en gul
Dagens-Nyheter - 2008-02-18
Krogkommissionen: En ful och en gul
SVARTA SKIFFERPLATTOR, grytor och wokar i alla storlekar, slevar i långa rader, ångande dumplings och kockar i kläder som för tanken till Tintin-albumet "Blå Lotus" det är kul att sitta på första parkett i en av stans nyare "kinakrogar", En ful och en gul. Läs mer »
en ful & en gul
Metro - 2008-10-16
Söderromantik
Att äta på En ful och en gul på Erstagatan är lite som att bli en del av den där målningen. Krogen är inhyst i en hörnlokal. Den brukade vara en matbutik och man äter i det som en gång var dess höga skyltfönster. Man känner sig som en immig mjölkflaska kvarglömd från speceributiks-tiden. Läs mer »
en ful & en gul
Nöjesguiden -
EN FUL OCH EN GUL
Knappt hade de fotogenliknande ångorna av den kinesiska finspriten mou tai hunnit lämna våra munhålor förrän Erik Videgårds insomnade kinesiska matsal på Halv trappa plus gård fick en värdig efterföljare inom sin genre. En ful och en gul slog nämligen sina påsar ihop och öppnade krogen En ful och en gul. Läs mer »
en ful & en gul
Svenska-Dagbladet -
Förrätter att föredra
Det finns en sorts kroggäster som genomgående beställer förrätter. Av lika delar smakmässiga, ekonomiska som hålla-igen-skäl. Dessa personer bör genast bege sig till En ful och en gul. Vårrullarna (i ett antal menyer har alla r skämtsamt bytts ut mot l) med grönsaker, gul kantarell och tryffel är krispigt oflottiga och mustiga, ångkokta Peking-dumplings går att få både som kött, veg och fisk och är oanat stunsiga i konsistensen. Läs mer »
en ful & en gul

Skriv en kommentar
Tags: <b><i><br>Din kommentar:Kommentarer (5)

 1. saga:
  May 09, 2012 / 16:13

  Vad menar du med svårt att få bord. Jag bor precis bredvid och det finns alltid platser?

 2. kajsa:
  Apr 22, 2012 / 11:36

  Fantastisk mat här. Tyvärr så har jag haft lite svårt att få bord några gånger men det är väl positivt antar jag?

 3. Ann-Charlotte:
  Mar 30, 2012 / 14:58

  Stockholms bästa kina krog!

 4. frank andersson:
  Feb 28, 2012 / 13:42

  Jag visste faktiskt inte ens att En ful och en gul räknas som kinesrestaurang. Har varit där en-två gånger och det är väldigt bra mat. Inte alls som alla sunkiga kinarestauranger som man är van vid.

 5. jonatan:
  Feb 12, 2012 / 02:02

  Jag avskyr vanligtvis kinarestauranger men Ful & en gul är ett skönt undantag. Jättefint och bra mat!

 1. 1