BästaJulborden.se is for sale!

Contact us on sales@bastajulborden.se if you are interested!

In case of an acquisition a re-design and development of a new framework will be included in the deal.

 • Julbord på
 • le rouge

 • Kändiskockarna Danyel Couets och Melker Anderssons krog Le Rouge spelar i en helt egen liga och julmenyn här klår de flesta av Stockholms julbord.

 • Le Rouge är inhyst under Gamla stans valv och inrett som ett nöjespalats i 1800-talets dekadenta Paris. Här dominerar den röda sammeten, fransar och tofsar, guld och gobelänger, precis som på mytomspunna Moulin Rouge i Montmartre.

  Baren Le Bar Rouge på första våningen fungerar som café under dagtid. På kvällarna förvandlas den till en spännande bar där du dricker cocktails bland sammet och dämpad belysning. I matsalen på källarplanet äter du från det italienska och franska köket, men självklart med den uppfinningsrika touche som är de två restauratörernas signum. Ett besök på Le Rouge är en resa till en svunnen tid då njutning stod högst upp på prioriteringslistan.

  Julmenyn på Le Rouge är signerad Melker Andersson. Detta innebär att även om du på Le Rouge inte blir serverad ett svenskt traditionellt julbord, så finns det ändå väldigt få krogar i Stockholm som erbjuder lika mycket julkänsla som Le Rouge. Och för att tala klarspråk så är det också väldigt få julbordskrogar i Stockholms som ens kommer i närheten av julmenyn på Le Rouge.

  Julbord eller inte, julmenyn på Le rouge är fantastisk!

 • 6 Kommentarer »
 • 2012-08-02
 • Röster: 3112

# RECENSIONER

om Le rouge!Allt-Om-Stockholm - 2010-05-06
Le Rouge har slappnat av
Ljudet från cancan-dansarna har tystnat, lyxkrogen har förvandlats till brasseri. Då kommer folket till nya Le Rouge. Det var en gång en gravid, en matallergiker och en ”normal”, som skulle gå ut och äta en kväll. Resultatet från köket var oklanderligt. Läs mer »
le rouge
Allt-Om-Stockholm - 2009-10-20
En riktig fullträff
På det stora hela är Le Rouge en verkligt angenäm bekantskap. Det krogen har att erbjuda bäddar för en lättsam, smidig och gedigen krogupplevelse. Elizabeth Gilbert, författaren till boken ”Eat, pray, love”, har en teori som går ut på att man kan läsa en destillerad tanke från en stads alla invånare. Läs mer »
le rouge
MinaKrogar - 2012-06-17
LE ROUGE är riktigt bra fransk dekadens.
Läs mer »
le rouge
Dagens-Industri - 2010-02-06
Kitschig kuliss under nytt namn
Just när vi har satt oss till bords händer det: brandlarmet går. ”Ingen fara!” ropar hovmästaren när han kommer småjoggande genom lokalen. Larmet tystnar snart och någon oro hinner knappast sprida sig bland gästerna i den fullsatta matsalen i de medeltida valven i Gamla stan i Stockholm. Men ändå – Brasserie Le Rouge ingår i en koncern, Grupp F12, som fått se två av sina restauranger eldhärjas på kort tid: Grill och Kungsholmen. Läs mer »
le rouge
Dagens-Industri - 2011-04-30
Matfabrik med skakig logistik
Osentimental matfabrik med tematisk överbyggnad. Det är modellen för de flesta av Melker Anderssons och Danyel Couets krogar. I det växande imperiet ingår det belle époque-inspirerade Brasserie Le Rouge, aromfetischistiska Smak på restaurangen och Grill, med åtta olika inredningsstilar. Läs mer »
le rouge
Dagens-Industri - 2012-01-14
Minnesvärda metaforer på menyn
En krog med stjärnambitioner har lyst med sin frånvaro på Kungsholmen i Stockholm. Det vill säga ända tills Jonas Lundgren, med meriter som silver från ”kock-VM” Bocuse d’Or 2009 och jobb på Nordens första tvåstjärniga mattempel Bagatelle i Oslo, bestämde sig för att återvända till folkhemmet på Fleminggatan. Läs mer »
le rouge
Svenska-Dagbladet - 2008-03-19
Krogkommissionen: Le Rouge
Le ­Rouge serverar högklassig fransk mat i avslappnad och ombonad miljö där proffsig och mjuk personal håller ­gästen helnöjd. FÖR DEN SOM gillar kombon krog plus koncept har Melker Anderssons krogar varit rena drömmen. Snaska shish och grillad biff i en möbelbutiksinredning? Visst! Äta sju små rätter i stället för en stor till tonerna av inhyrda journalist-dj:er på full patte? Alla gånger. Läs mer »
le rouge
Svenska-Dagbladet - 2008-04-12
Barkommissionen: Le Bar Rouge
DET ÄR BÖRJAN på ett litet franskgetto som växer fram kring norra änden av Österlånggatan. Ett Gamla stans Montmartre vore långt från sanningen, men med restaurangen Le Rouge runt hörnet och nyöppnade bistron Pastis tvärs över gatan blir Le Bar Rouge den tredje anledningen att ana en geografisk trend. Inne i den rödmurriga baren går allt i just rött – heltäckningsmattan, den långa hörnsoffan, fåtöljerna, servetterna, ja ni fattar. Läs mer »
le rouge
Lonely-Planet - 2012-06-17
Lonely Planet review for Le Rouge
The plush red velvet interior and French bistro grub at this relative newcomer to Stockholm’s Old Town recall fin de siècle Paris. Run by two of Stockholm’s hottest chefs, Melker Andersson and Danyel Couet, the restaurant’s luxe French and Italian dishes are complemented by fancy drinks and DJs on most nights in the adjoining bar. Läs mer »
le rouge
Metro -
"Tänk Moulin Rouge"
Rött, maffigt och varmt. Stjärnkocken Danyel Couets senaste tillskott på restauranghimlen är inspirerad av Moulin Rouge. Läs mer »
le rouge
Svenska-Dagbladet -
Franska klassiker
Restaurang Le Rouge huserar i gamla Källaren Diana och Le Bar Rouge inryms i gamla Pontus in the Green House. Inredningen är stinn av sammet, rött och guld. Det är som att plötsligt förflyttas till scenografin i filmen Moulin Rouge. Lyxkänslan till trots så ser en del inredningsdetaljer lite hemsnickrade ut. Läs mer »
le rouge
Svenska-Dagbladet - 2009-06-17
Le Rouge - Från finkrog till brasserie
Le Rouge i Gamla stan heter numera Brasserie Le Rouge och har breddat sin matsedel. Ägarna Melker Andersson och Danyel Couet vill få bort lyxstämpeln och få en mer varierad och sammansatt gästskara. Läs mer »
le rouge
White-Guide - 2012-06-17
Matpoäng: 26/40
Den låga dörren i gränden i Gamla Stan säger ingenting om vad som väntar på insidan. Det medeltida källarvalvet är inrett i en stil som skulle göra Maria Montazami lycklig. Kilometervis med röd sammet längs tak och väggar och porriga lampskärmar skap... Läs mer »
le rouge

Skriv en kommentar
Tags: <b><i><br>Din kommentar:Kommentarer (6)

 1. Frida:
  May 20, 2012 / 19:32

  Le Rouge är en av Gamla stans bästa restauranger. Bra också att dom faktiskt lyckas öppna en krog i Gamla Stan som inte blir helt invarderad av japaner.

 2. Också besviken:
  May 04, 2012 / 14:57

  Jag blev rekomenderad le rouge av en kollega på jobbet som var överväldigad efter sitt besök. Jag var inte lika nöjd. För det första så tyckte jag menyn var lite tråkig, och nu menar jag inte designen för den var snygg liksom allt annat på le ROuge. Sen kom maten. Vi hade förväntat oss att servitrisen skulle berätta lite om råvarorna och sånt men hon slängde fram våra tallrikar och gick därifrån. När vi sedan skulle betala så tog det evigheter. Skärpning!

 3. hey:
  Apr 18, 2012 / 10:27

  Du kan väl inte jämföra Le Rouge med Fredsgatan. Två helt olika ligor.

 4. Donald:
  Mar 26, 2012 / 20:37

  Jag blev faktiskt besviken när jag blev ditbjuden i somras. Maten kom in kall, vi fick vänta 30 minuter på att servera och efteråt i baren så var det alldeles för mycket folk för att man skulle kunna föra en normal konversation utan att behöva skrika sig hes. Ät på Fredsgatan istället. Mycket bättre.

 5. Kai:
  Mar 08, 2012 / 21:41

  Vad ska man säga. Stället driva av samma personer som äger Fredsgatan så det är kart att maten är bra. Börjar bli lite slitet men jag gillar att gå dit på helgerna för några drinkar.

 6. Timo:
  Feb 14, 2012 / 16:12

  Le Rouge är väldigt bra och en skön mix av människor. På övervåningen brukar dom ha klubb också som är jättebra.

 1. 1