BästaJulborden.se is for sale!

Contact us on sales@bastajulborden.se if you are interested!

In case of an acquisition a re-design and development of a new framework will be included in the deal.

 • Julbord på
 • leijontornet

 • Kombinationen historia och framtid gör julbordet på restaurang Leijontornet unik i sitt slag.

 • Julbordet intas i samma lokaler som resterna av stadsmuren från 1300-talet, medan maten är så visionär att den förlänats en stjärna i eminenta restaurangguiden Guide Michelin. På menyn är det ekologiskt och närodlat som gäller, vilket innebär rätter komponerade av sådant som går att hitta inom Nordens gränser. Resultatet är en bedövande smakupplevelse som bör kunna tillfredställa även den mest avancerade finsmakaren. Menyn är bantad men vällagad, allt för att kockarna ska kunna göra så bra ifrån sig som möjligt med de råvaror säsongen har att erbjuda.

  Leijontornet är en av Sveriges i särklass bästa restauranger, julbordet på restaurang Leijontornet likaså. Kockarna här kan verkligen sin sak och ambitionsnivån är skyhög både vad gäller julmaten och servicen.

  Lägg sedan till att du till julbordet på Leijontornet kan beställa riktigt bra viner och att du dricker julkaffet i en lokal med anor från 1300-talet. Vad mer kan man begära?

 • 7 Kommentarer »
 • 2012-08-02
 • Röster: 4351

# RECENSIONER

om Leijontornet!Chaine-des-Rotisseurs - 2012-06-17
Chaine des Rotisseurs
Leijontornet är med i Chaine des Rotisseurs Läs mer »
leijontornet
Dagens-Industri - 2010-03-23
Gourmetkrog stänger efter tappad stjärna
Restaurang Leijontornet som förlorade sin stjärna i senaste Guide Michelin tar ned skylten i minst ett halvår. Restaurang Leijontornet förlorade sin stjärna i Guide Michelin. Nu stänger den tillfälligt för att renovering och konceptbyte. Läs mer »
leijontornet
En-Foodie - 2011-11-17
Leijontornet 12 x 8
Daniel Crespi har visat mig Leijontornets syn på frosseri och med Mikael Einarsson till sin hjälp angav de i förra veckan en rad olika sätt som den här synden kan ske på; till exempel hur man äter mer än vad man behöver i allmänhet, hur man äter för mycket anklever, tryffel och kaviar i synnerhet och hur man dricker för mycket och gott vin under en och samma kväll. Läs mer »
leijontornet
Allt-Om-Stockholm - 2009-01-26
Victory Hotel
I direkt anknytning till hotellet ligger restaurang Leijontornet med cirka 300 sorters vin i källaren. Möjlighet till ett riktigt sjöslag finns alltså. Läs mer »
leijontornet
Metro - 2007-06-04
Svanmärkt på krogen
För restaurangerna gäller det att till viss del servera ekologisk mat, sortera avfall, minska energi – och vattenanvändningen och använda miljömärkta rengöringsmedel. En av de restauranger som hoppas på att bli godkända är Restaurang Leijontornet i Gamla stan. Läs mer »
leijontornet
Nöjesguiden - 2011-06-17
LEIJONTORNETS ÅTTA DRAR IGÅNG
Efter en välförtjänt hype som har legat och pyrt under vintern är det äntligen dags för Leijontornets koncept 12x8. En restaurang med totalt 96 kuvert under året. Tillsammans med köksmästare Mats Sjöndin har restaurangchef Daniel Crespi skapat något han själv gärna kallar ett unikum i restaurangvärlden. Läs mer »
leijontornet
Svenska-Dagbladet - 2010-02-11
Restaurang Leijontornet slår igen
Restaurang Leijontornet i Gamla stan slår igen till midsommar. Under hösten renoveras lokalerna och krogen kommer att öppnas med ett nytt koncept nästa år. Läs mer »
leijontornet
Svenska-Dagbladet - 2012-06-17
Unik upplevelse nya kroglyxen
Leijontornet i Gamla Stan i Stockholm stängde för två år sedan, men skapade i det tysta en smakscen med det ändamålsenliga namnet 12 x 8. Konceptet är extraordinära middagstillställningar i en matsal som byggs upp tolv gånger om året med plats för åtta gäster. Läs mer »
leijontornet
Svenska-Dagbladet - 2011-11-17
Maxlyx i miniformat
Restaurang Leijontornet återuppstår, fast i en ny tappning och med namnet Leijontornet 12 x 8. Tolv gånger om året (sex gånger under våren och sex gånger under hösten) öppnas restaurangen för åtta gäster och tanken är att dessa åtta ska få en riktigt fullödig middagsupplevelse. Läs mer »
leijontornet

Skriv en kommentar
Tags: <b><i><br>Din kommentar:Kommentarer (7)

 1. kocken:
  May 20, 2012 / 13:08

  Folk måste sluta jämföra priset på riktiga gourmetkrogar med kvarterskrogar. Leijontorent och fredsgatan och alla de andra bra krogarna i stockholm användrer faktiskt de bästa råvarorna och det kostar faktiskt pengar. Jag tycker faktiskt att det inte alls är så dyrt på Leijontornet om man räknar in kvalliten på råvarorna, hur många som jobbar där, lokalet och så vidare.

 2. bra men inte värt pengarna!:
  May 16, 2012 / 21:48

  Vi hade absolut en riktigt bra kväll på Leijontorent. Problemet är väl priset antar jag. Jag tror vår nota slutade på nästan fem tusen med vin och allt. Och även om det var bra så var det inte femtusen bra!

 3. Engla:
  May 04, 2012 / 17:08

  Jag har aldrig jobbat där och har inget med krogen att göra men jag kan bara säga att jag tycker Leijontornet är fantastiskt. Maten serverades så himla fint och så fick vi följa med ner i vinkällaren och kolla på viner också. Rekomenderas varmt.

 4. marknadsföring???:
  Apr 08, 2012 / 00:01

  När man läser kommentarerna här börjar man ju misstänka att det är stället själva som skriver kommentarerna!

 5. janet:
  Mar 18, 2012 / 12:58

  Jag kan inte annat än hylla Leijontornet. Vilken mat! Jag blev helt överväldigad allt var verkligen perfekt. Framförallt kunde dom väldigt mycket om vin vilket jag uppskattar!

 6. Bara yta.:
  Mar 01, 2012 / 10:07

  Jag jobbade där för några år sedan. Chefen är verkligen ett riktigt rötägg.

 7. Nicolas:
  Feb 22, 2012 / 14:33

  Leijontornet är den bästa krog jag ätit på. Bodde på hotellet där för något år sedan som ligger i samma hus och hade faktiskt ingen aning om den här krogen. Men det var bara helt fantastiskt!

 1. 1