BästaJulborden.se is for sale!

Contact us on sales@bastajulborden.se if you are interested!

In case of an acquisition a re-design and development of a new framework will be included in the deal.

# Recensioner • East

 • Mitt på Stureplan ligger en av Stockholms mesta krogpärlor som i snart 20 år erbjudit Sveriges mest vällagade Sushi och Stockholms kanske bästa barhäng.

 • Restaurang East har alltid legat i framkant. Man var bland de första trendkrogarna i Sverige att erbjuda riktigt bra Sushi och det var här man introducerade den kommersiella hip-hopen och RnB:n i Sverige.

  Och för något år sedan så gjorde man det igen. För få har väl undgått de senaste årens stora krogtrend där restauranger upplåter sina väggar till tavlor från olika mer eller mindre spännande konstnärer. Restauranger som sedan stolt väljer att titulera sig som ”konstkrogar”. Tyvärr så har det flesta fått hela begreppet om bakfoten. Att kalla sig ”konstkrog” bara för att man låter okända konstnärer hänga sina tavlor på väggarna är ungefär lika riktigt som att Café Opera skulle kalla sig sportbar bara för att man i matsalen har en TV där man någon gång råkat visa finalen i Hockey-VM.

  På East lever man dock upp till sitt epitet.. För till skillnad från andra krogar med konst på menyn och som helt enkelt upplåter sina väggar till mer eller mindre etablerade konstnärer, så ger East sina konstnärer nycklarna till hela restaurangen och fria händer att göra vad sjutton de vill, oavsett om det handlar om att tapetsera golv, väggar och tak med affischer eller om konstnären helt enkelt väljer att måla om hela krogen och sedan visar knäpp videokonst med roliga ljudinstallationer på de ommålade väggarna.

  East var också en av de första krogarna att erbjuda ett asiatiskt alternativ till det Svenska traditionella julbordet vid en tidpunkt då det var svårt att hitta annat än julskinka och prinskorv för den som skulle äta julbord. För hur mycket du än letar så kommer du aldrig att hitta varken prinskorv eller köttbullar på East´s julbord. Däremot riktigt bra sushi, heta soppor och Sveriges kanske bästa dim sum.

  Så varför ska man besöka East då?
  East är för alla som har tröttnat på julskinkan och som efter maten vill känna på Stockholms bästa barhäng.

  Vem kommer inte att trivas här?
  Längtar du efter en traditionellt tillagad julskinka att avnjuta i lugn och ro så är East helt fel. Här är skratten höga, musiken likaså – och det finns inte en Svensk julskinka i sikte.

  Och vad är det för prisklass? Lite över medel för den som är van att äta julbord på kvarterskrogen men väldigt prisvärt för vana krogrävar.

 • Profilbild
 • Redaktionen
 • 2012-08-11


Skriv en kommentar
Tags: <b><i><br>Din kommentar:Kommentarer (2)

 1. Lisa M:
  May 18, 2012 / 12:28

  Hutlöst bra men väldigt exklusivt. Inget för tomma plånböcker.

 2. Adam:
  May 18, 2012 / 12:27

  Operakällaren är alltid ett säkert kort om man vill äta ute i Stockholm. Helt klart en av Sveriges bästa krogar.

 1. 1