BästaJulborden.se is for sale!

Contact us on sales@bastajulborden.se if you are interested!

In case of an acquisition a re-design and development of a new framework will be included in the deal.

 • Julbord på
 • pappa ray ray

 • Papa Ray Ray startade som ett café 2004 har sakta men säkert förvandlats genom åren för att idag kommit att bil en av Södermalms populäraste kvarterskrogar som också har en riktigt bra julmeny.

 • Förvandlingen har skett med hjälp av baren Morfar Ginko som öppnade vägg i vägg för några år sedan. Medan Morfar Ginko bjuder på mer fest är Papa Ray Ray perfekt för den som är ute efter en lite lugnare utekväll. Lokalen är liten med en snygg inredning full av kontraster som råa trämöbler med vita linnedukar, spetsgardiner, nakna glödlampor och putsade betongväggar. Menyn är en kombination av franskt och svenskt och maten är mycket vällagad.

  Hit kommer helt enkelt de coola söderborna för att äta gott och träffa kompisar och sommartid är det innegården som gäller med bra musik och goda drinkar.

  Papa Ray Ray har inte ett traditionellt Svenskt julbord men man har en julmeny som är mist lika bra som de bästa julborden i stan.

  Bäst med det här stället är dock stämningen, personalen och stammisarna som garanterat kommer att göra din julmiddag här till en kväll långt utöver det vanliga, och som inte kommer att sluta förrän långt in på småtimmarna.

 • 4 Kommentarer »
 • 2013-08-31
 • Röster: 3018

# RECENSIONER

om Pappa ray ray!Allt-Om-Stockholm - 2009-02-12
Rundpingis och bubblande cava
Det bubblar av aktiviteter på Papa Ray Ray. Prisvärd cava och sprudlande folkliv gör sitt till. Läs mer »
pappa ray ray
Allt-Om-Stockholm - 2011-05-25
Mat man blir både mätt och glad av
Man kan gå in genom dörren till Morfar Ginko till vänster eller in på vad som verkar vara en annan krog, Pappa Ray Ray vägg i vägg. Man hamnar ändå till sist framför samma meny och i de bakre rummen möts de två restaurangerna. Läs mer »
pappa ray ray
Allt-Om-Stockholm - 2011-05-25
Morfar Ginko / Pappa Ray Ray
Morfar Ginko och Pappa Ray Ray har två olika ingångar men samma meny och de båda restaurangerna sammanflätas i de bakre rummen. I det större rummet spelas ofta rundpingis på vardagskvällar. På helgerna är det fullt med folk. Glid ut och ta en öl och en bit mat från restaurangmenyn på den lilla mysiga innergården, eller häng i cava-baren. Plus för en enorm toalett en trappa ned. Läs mer »
pappa ray ray
Dagens-Nyheter - 2008-04-12
DET HAR INTE främst med drinkar att göra. Men när man ser hur Papa Rey Rey
MORFAR GINKO VAR ursprungligen en figur spelad av Nils Ohlin i den farsartade radioserien ”Snurran” på femtiotalet, men i dag tjänar namnet som en oas hundra meter bort från Södra stations enkelriktade bostadsöken, och påminner om allt som Magnus Ladulås eller Södermalmsallén borde ha fått del av. Södermalmsallén borde ju för jösse namn lyfts upp i ljuset och egentligen heta Folkungagatan och fortsatt rakt fram till nya Årsta och resten av världen. Läs mer »
pappa ray ray
Svenska-Dagbladet -
Hit går man för atmosfären
Pappa Ray Ray öppnade som fik 2004, men är sedan 1 juni restaurang. I samma veva fick man sällskap av grannbaren Morfar Ginko. Det är inget snack om att restaurang/bar/klubb-kombon slår an samma trevlighetssträng som numera halvslumrande söderstället Ugglan. Man lockar till exempel med pingis på tisdagar, gayklubben Gaysha på onsdagar och dj:s onsdag till lördag. Läs mer »
pappa ray ray

Skriv en kommentar
Tags: <b><i><br>Din kommentar:Kommentarer (4)

 1. bra!:
  May 06, 2012 / 15:34

  Bra kvartersställe. Skulle aldrig gå dit om jag inte bodde i kvarteret. Nu gör jag det så jag är där ganska ofta.

 2. Nora:
  Apr 29, 2012 / 23:24

  Att inte ge Pappa Ray Ray högsta betyg är en skymf. Dom är skitbra och gör allt med glimten i ögat. Totalt prestigelöst och superskönt häng. Vem som helst som är ofta på krogen borde fatta att det här är ett bra ställe!!!!

 3. vardagligt:
  Apr 21, 2012 / 08:54

  Pappa Ray Ray är för mig en sån där krog man besöker en gång för nyhetens behag och sen så var det inte så mycket mer med det. Maten är helt okej, och serveringspersonalen också. Inte så mycket mer - eller mindre.

 4. signhild:
  Apr 12, 2012 / 01:15

  Bor precis över gatan och brukar vara på Pappa Ray och Morfar Ginko nästan varje helg. Jätte bra mat, jätte bra service och jätte fina lokaler.

 1. 1