BästaJulborden.se is for sale!

Contact us on sales@bastajulborden.se if you are interested!

In case of an acquisition a re-design and development of a new framework will be included in the deal.

 • Julbord på
 • sjögräs bar och matsal

 • Det fanns en tid då seriefiguren Rocky alltid hängde på Sjögräs i seriestripparna.

 • Och visst är det många unga män i trettioårsåldern som gillar att komma hit och ta sig något att dricka medan dj:n spelar något riktigt svängigt i källaren. I matsalen äter man klassiskt men modernt medan källaren är dit du går om du vill röra på dig och svettas lite. För den som vill dricka lite annorlunda, eller är trött på vanlig STÖL, finns här ett av stadens största utbud av rom och romdrinkar.

  Kring jul brukar Sjögräs servera en väl avvägd julmeny som står sig extremt stark mot vilket julbord som helst i Stockholm. Skillnaden mot många julbord i Stockholm är dock att julmenyn på Sjögräs håller en riktigt hög nivå och att maten inte stått framme på ett slabbigt buffébord i 20 timmar.

  För dig som tycker om rom så borde Sjögräs också vara ett sjävlklart val för din julmiddag då man här har Stockholms största urval av rom.

 • 4 Kommentarer »
 • 2013-08-31
 • Röster: 1771

# RECENSIONER

om Sjögräs bar och matsal!Aftonbladet - 2006-04-18
På Sjögräs bär alla vägarna till rom
Här dricks piratdrycken – i 200 varianter På Sjögräs gör man som piraterna. Dricker rom. Drycken har alltid varit populär bland sjömän. Men i dag går den hem även bland vanliga Svenssons. Speciellt på restaurangen och baren Sjögräs på Söder. Stället har ett av Europas största sortiment med hela 200 olika romsorter. Läs mer »
sjögräs bar och matsal
Allt-Om-Stockholm - 2010-11-20
Sjögräs
Sjögräs serverar nödvändigtvis inte sjögräs men väl mat med nordiska och mer exotiska inslag. Och Nordens största utbud av rom. Läs mer »
sjögräs bar och matsal
MinaKrogar - 2012-06-18
SJÖGRÄS BAR & MATSAL är fantastiskt bra
Läs mer »
sjögräs bar och matsal
Guide-Michelin - 2012-06-18
BIB BOURMAND
Sjögräs har tilldelats en BIB Gourmand av Guide Michelin Läs mer »
sjögräs bar och matsal
Metro - 2009-06-04
Sjögräs; Ett riktigt Kellermanställe
HUNDHAK. När seriefiguren Rocky slog igenom vallfärdade turister till Sjögräs för att insupa den verkliga miljön bakom Martin Kellermans slackerskildring. Det var från baren på Sjögräs som Södermalmshunden betraktade tillvaron, och upphovsmannen uppgav ofta restaurangen som sitt eget utspisningsställe. Läs mer »
sjögräs bar och matsal
Svenska-Dagbladet - 2012-06-18
Mitt på Södermalm ligger Sjögräs, en kvartersrestaurang som överraskar.
Det är svårt att ringa in en krog som Sjögräs. Maten kan tävla med de flesta lyxkrogar i stan, i såväl smak som presentation. Men den kala lokalen med sin brusande köksfläkt påminner mer om en trendig kvarterskrog. Och servicen, ja den pendlar mellan nonchalant och avspänt trevlig. Läs mer »
sjögräs bar och matsal
Svenska-Dagbladet - 2004-06-18
Vild pionjär har blivit mainstream
Den som till äventyrs tror att namnet är en varudeklaration och att här skulle serveras hippa alger eller mat rullad i sjögräsmattor bedrar sig. Den nu smått klassiska krogen vid Mariatorget var förvisso en pionjär i den cross-kokande skolan, men i dag är Sjögräs mer tamt mainstream än vilt exotisk. Läs mer »
sjögräs bar och matsal
White-Guide - 2012-06-18
Matpoäng: 29/40
På menyn trängs läckerheter i segmentet modernt svenskfranskt rotat i det traditionella med lyxiga råvaror. Kalvconsommén med bräss har det mesta: höga smaker, frasighet, tanke. Anklevern, epikureiskt levererad med oxsvans, likaså. Ibéricogrisen till... Läs mer »
sjögräs bar och matsal

Skriv en kommentar
Tags: <b><i><br>Din kommentar:Kommentarer (4)

 1. feta drinkar!:
  May 10, 2012 / 07:44

  Sjögräs är grymma på drinkar. Skit i maten och gå dit och drick istället :)

 2. ninni:
  Apr 14, 2012 / 11:37

  Sjögräs är bra. Stabilt liksom, man vet vad man får, det är hyfsade priser och så går det att parkera precis utanför till skillnad mot om man ska äta inne i stan.

 3. cecar:
  Mar 26, 2012 / 15:55

  Jo dom har öppet fortfarande och jag tror det är samma ägare. Maten är helt okej men det är inte lika bra som när dom öppnade. Eller så är det det att man vant sig och att det finns så himla många bra krogar i Stockholm nu för tiden. Hur som helst så är det absolut en helt okej krog!

 4. runa:
  Mar 13, 2012 / 09:04

  Oj, oj, jag visste faktiskt inte ens att Sjögräs fortfarande hade öppet. Det här är en riktig krogklassiker som varit med länge. Vet inte hur det är idag men maten förr om åren var väldigt bra. Sjögräs var typ den hippaste krogen i Stockholm när jag var ung. Måste åka dit snart bara för gamla minnens skull :)

 1. 1